01.04.2016 - Expo Collectievissen in Ename

Karelvanwijnendaele.be neemt van 2 april tot 2 oktober 2016 deel aan de 6de expo #Collectievissen langs het parcours van de Ronde met een thematentoonstelling over Karel Van Wijnendaele en de Ronde van Vlaanderen.Open : elke donderdag tot zondag van 10u00 tot 17u00
Adres : Provinciaal Erfgoedcentrum, Lotharingenstraat 1, Ename
Gratis inkom

Meer over de expo »
 Karel Van Wijnendaele in Sint-Martens-Latem
Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Velo Club Karel Van Wijnendaele werd van 23 tot 25 augustus 2014 een tentoonstelling georganiseerd over de club en ter nagedachtenis van Karel Van Wijnendaele.

Bekijk de fotoreportage »


Aansluitend werd er op zondag 24 augustus door de Cultuurraad St-Martens-Latem, de Laetemsche Vriendenkring en VCKVW een Cultuurcafé georganiseerd.

Moderator van dienst was Rik Vanwalleghem (directeur Centrum Ronde van Vlaanderen) met als speciale gasten Wim Van Herreweghe (organisator RVV) Roger De Cock (winnaar RVV 1952), Dirk Nachtergaele, Walter Godefroot en Guido Steyaert.

Bekijk de fotoreportage »

 Centrum Ronde Van Vlaanderen - Oudenaarde


Belevingscentrum over wielrennen en de Ronde van Vlaanderen. CRVV maakt gebruik van beeldmateriaal van Sportwereld en Het Volk en beeld- en geluidmateriaal van de VRT en Sporza.

Markt 43, 9700 Oudenaarde

Naar Centrum Ronde Van Vlaanderen »

 WieMu - Roeselare


Wielermuseum in Roeselare met permanente collecties over de geschiedenis van de fiets en de wielersport, en meerdere thema-tentoonstellingen.

Polenplein 15, 8800 Roeselare

Naar het WieMu »

 Sportimonium - Hofstade


Landelijk centrum en verzamel- en bewaarplaats van het erfgoedgebeuren rond sportieve bewegingscultuur.

Bloso-domein, Trianondreef 19, 1981 Hofstade-Zemst

Naar het Sportimonium »