projecten

Lezing op Playing Pasts Forum 2019

Op 8 en 9 februari 2019 was Karelvanwijnendaele.be aanwezig als gastspreker op het Playing Pasts Forum, een organisatie van het Sports and Leisure History Research Team van de Manchester Metropolitan University.
De lezing had als onderwerp "Military regulations suppressing sportsmovement. Cycling in the Great War during the German occupation".
Fotoreportage van het Playing Pasts Forum »
International Sports and Leisure History Research Team »


tentoonstellingen

2018 - Koersen in de Groote Oorlog Van mei 2018 tot mei 2019 organiseert het Centrum Ronde van Vlaanderen een tentoonstelling over Koersen in de Groote Oorlog.
Een thema dat tijdens de vele herdenkingen rond 100 jaar Groote Oorlog tot nu toe minder werd belicht, is dat van de sport en het wielrennen in het bijzonder.
Een boek met dezelfde titel, geschreven door Patrick Cornillie, is tevens verkrijgbaar in de boekhandel.

2016 - Expo Collectievissen in Ename
Van 2 april tot 2 oktober 2016 nam Karelvanwijnendaele.be deel aan de 6de expo #Collectievissen langs het parcours van de Ronde met een thematentoonstelling over Karel Van Wijnendaele en de Ronde van Vlaanderen.

2014 - Karel Van Wijnendaele in St-Martens-Latem
Ter ere en nagedachtenis van Karel Van Wijnendaele organiseerde Karelvanwijnendaele.be van 23 tot 25 augustus 2014 een tentoonstelling in de Oost-Vlaamse gemeente.


erfgoed

Gedenkplaat in Torhout
De gedenkplaat in Torhout is gesitueerd in De Burg waar Karel vanaf 1905 woonde met zijn vrouw Helena Allemeersch, en in 1952 werd onthuld naar aanleiding van Karels ereburgerschap van Torhout.
Google Streetview »

Graf in Sint-Martens-Latem
Karel werd twee dagen na zijn overlijden op 23 december 1961 begraven op het gemeentelijke kerkhof van Sint-Martens-Latem. Karels echtgenote Elvira Huybrechts werd na haar dood met haar man verenigd in het graf.
Ook Karels zoon Willem Steyaert, alias Willem Van Wijnendaele, werd na een dodelijk auto-ongeval in 1973 op het kerkhof begraven.
Google Streetview »

Karel Van Wijnendaelelaan
De Karel Van Wijnendaelelaan in Sint-Martens-Laan bevindt zich dichtbij de villa's op de Kortrijksesteenweg die Karel tot aan zijn dood bewoonde.
Google Streetview »

Monument in Kwaremont
Op 4 april 1964 werd helemaal bovenaan op de Oude Kwaremont in de Ronde van Vlaanderenstraat een monument ingehuldigd ter nagedachtenis van Karel Van Wijnendaele.
Google Streetview »


Erfgoedbank Leie-Schelde

Karelvanwijnendaele.be verleent haar medewerking aan de Erfgoedbank Leie-Schelde, een project van het Platform Omgeving Leie-Schelde (POLS).
Bezoek de collectie van Karelvanwijnendaele.be »


Tijdlijn

Een ander project is een tijdlijn over het leven van Karel Van Wijnendaele.
Naar de tijdlijn »


Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA)

Het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) wil het digitale erfgoed van Vlaanderen op een duurzame manier bewaren en toegankelijk maken voor iedereen.
Lees meer over de bijdragen van Karelvanwijnendaele.be op VIAA.be en de collecties op hetarchief.be


andere projecten

* #ikschrijfgeschiedenis
* Playing Pasts