projecten

Gent on Files (GOF)

Karelvanwijnendaele.be is lid van Gent on Files, een vereniging ter ondersteuning van Archief Gent. Archieflink is het driemaandelijks tijdschrift met artikels over de geschiedenis van Gent.
Archieflink 02/2020 »


Playing Pasts

Karelvanwijnendaele.be schrijft regelmatig artikels voor Playing Pasts, een online magazine van het Sports and Leisure History Research Team verbonden aan de Manchester Metropolitan University.
Artikels »


tentoonstellingen

2018 - Koersen in de Groote Oorlog Karelvanwijnendaele.be werkte mee aan de realisatie van de tentoonstelling over Koersen in de Groote Oorlog die in het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde doorging van mei 2018 tot mei 2019.
Tijdens deze expo werden de sport en het wielrennen in het bijzonder belicht, thema's die tijdens de vele herdenkingen rond 100 jaar Groote Oorlog minder aan bod kwamen.
Een boek met dezelfde titel, geschreven door Patrick Cornillie, is tevens verkrijgbaar in de boekhandel.

2016 - Expo Collectievissen in Ename
Van 2 april tot 2 oktober 2016 nam Karelvanwijnendaele.be deel aan de 6de expo #Collectievissen langs het parcours van de Ronde met een thematentoonstelling over Karel Van Wijnendaele en de Ronde van Vlaanderen.
Expo Collectievissen »

2014 - Karel Van Wijnendaele in St-Martens-Latem
Ter ere en nagedachtenis van Karel Van Wijnendaele organiseerde Karelvanwijnendaele.be van 23 tot 25 augustus 2014 een tentoonstelling in de Oost-Vlaamse gemeente.


erfgoed

Gedenkplaat in Torhout
De gedenkplaat in Torhout is gesitueerd in De Burg waar Karel vanaf 1905 woonde met zijn vrouw Helena Allemeersch, en in 1952 werd onthuld naar aanleiding van Karels ereburgerschap van Torhout.
Google Streetview »

Graf in Sint-Martens-Latem
Karel werd twee dagen na zijn overlijden op 23 december 1961 begraven op het gemeentelijke kerkhof van Sint-Martens-Latem. Karels echtgenote Elvira Huybrechts werd na haar dood met haar man verenigd in het graf.
Ook Karels zoon Willem Steyaert, alias Willem Van Wijnendaele, werd na een dodelijk auto-ongeval in 1973 op het kerkhof begraven.
Google Streetview »

Karel Van Wijnendaelelaan
De Karel Van Wijnendaelelaan in Sint-Martens-Laan bevindt zich dichtbij de villa's op de Kortrijksesteenweg die Karel tot aan zijn dood bewoonde.
Google Streetview »

Monument in Kwaremont
Op 4 april 1964 werd helemaal bovenaan op de Oude Kwaremont in de Ronde van Vlaanderenstraat een monument ingehuldigd ter nagedachtenis van Karel Van Wijnendaele.
Google Streetview »


Tijdlijn

Een ander project is een tijdlijn over het leven van Karel Van Wijnendaele.
Naar de tijdlijn »


Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA)

Het Vlaams Instituut voor het Archief (MEEMOO) wil het digitale erfgoed van Vlaanderen op een duurzame manier bewaren en toegankelijk maken voor iedereen.
Lees meer over de bijdragen van Karelvanwijnendaele.be op de pagina historisch onderzoek.


andere projecten

* #ikschrijfgeschiedenis