doelstellingen en visie

virtueel museum

Karel Van Wijnendaele was een van de grondleggers van de sportjournalistiek in Vlaanderen.
Karelvanwijnendaele.be wil de leemte aan voorlichting omtrent de figuur Karel Van Wijnendaele opvullen met een informatieve en dynamische website. Tevens worden de achtergrond en historiek van de Ronde van Vlaanderen, het impact van zijn journalistieke artikels voor Sportwereld op het wielrennen, en de tijdsgeest in de periode tussen het einde van de 19de eeuw tot na de Tweede Wereldoorlog toegelicht.

Een dynamische website vereist echter verder opzoekingswerk naar nieuwe informatie. Beschikt u over relevante informatie over Karel Van Wijnendaele ?
Contacteer ons via het formulier op de pagina Contact.


geschiedkundig onderzoek

Karelvanwijnendaele.be doet tevens onderzoek naar de geschiedenis van de sportbeleving en het wielrennen in het bijzonder tussen de periode 1860-1920.
Nieuwe artikels worden op de pagina Historisch Onderzoek geplaatst.

Wenst u meer informatie over de resultaten van het onderzoek of over bepaalde artikels ? Contacteer ons via het formulier op de pagina Contact.


projecten

Karelvanwijnendaele.be verleent tevens regelmatig haar medewerking aan erfgoedorganisaties en culturele activiteiten zoals tentoonstellingen en andere evenementen.

Wenst u medewerking van Karelvanwijnendaele.be voor uw erfgoedproject ? Contacteer ons via het formulier op de pagina Contact.